Laadpalen

Hoe werkt een laadpaal

Plaats je laadpalen op je bedrijfsparking? Dan kan je kiezen tussen laadpalen met of zonder een vaste kabel. Laadpalen met een vaste kabel plug je in je elektrische wagen om zo het laden te starten. Voor laadpalen zonder vaste kabel heb je zelf een kabel nodig om je auto en de laadpaal aan te sluiten.

Je hebt als werkgever de keuze om je laadpalen gratis open te stellen. Als je dit doet, betaal je het standaard tarief van je energieleverancier.

Maak je de keuze om je laadpalen betalend te maken? Dan wordt er vaak gebruik gemaakt van een laadpas. Om het laden te starten houd je je laadpas tegen de laadpaal. Is je wagen opgeladen? Dan houd je je laadpas terug tegen de laadpaal om het laden te stoppen. Deze laadpas is jouw betaalmiddel en identificatiemiddel. Je laadpaal-aanbieder zal je een factuur bezorgen voor de laadkosten.

Werking.laadpaal

Laadpaal toepassingen

Maes Laadpalen is expert in laadpalen voor bedrijven en kantoren.

Laadpaal voor op kantoor

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische wagen. Daar horen ook jouw klanten bij. Door laadpalen te laten installeren aan je bedrijf, vertrekken je klanten na hun afspraak met een opgeladen autobatterij en een gerust hart.

Laadpaal voor werknemers

Met laadpalen aan je bedrijf geef je werknemers de kans om hun wagen op te laden tijdens de werkuren. Het is een extralegaal voordeel voor je werknemers die kiezen voor een elektrische wagen. Zo werk jij mee aan een groenere wereld.

Smappee Laadpaal
Eigen energiebeheersysteem
Vlekkeloze zonnepaneelintegratie
Achterliggend dashboard
Energie-efficiënt
Alfen laadpalen
Dynamic Load Balancing via P1-poort van slimme meter
LED-scherm
Voor uitzonderlijk veel situaties een oplossing

Welk laadpaal merk kies je wanneer?

De slimme keuze gemaakt om laadpalen te laten installeren? Dan is het belangrijk dat je kiest voor laadpalen die zijn afgestemd op jouw noden. Houd rekening met het aantal elektrische wagens in je bedrijf. Ook het openstellen van je laadpalen voor derden speelt mee in je keuze. Bij Maes Laadpalen werken we samen met de beste merken die duurzaamheid garanderen.

Neem contact op met onze professionals voor een uitgebreide analyse. Afhankelijk van de noden van je bedrijf en werknemers zullen onze installateurs laadpalen aanraden van Alfen of Smappee.

Laadpaal
Kostprijs laadpaal

Hoeveel kost een laadpaal?

Iedere situatie is anders. Daarom komen we graag bij je langs om de prijs van jouw laadpalen te bepalen. Zo stemmen we je vrijblijvende offerte volledig af op je mogelijkheden en noden.

We komen graag langs voor een plaatsbezoek om je totaalprijs te berekenen. Volgende factoren bepalen mee de prijs van je laadpalen:

 • Je ondergrond (bij een zachte ondergrond moet er een extra sokkel voorzien worden)
 • Het type installatie dat je nodig hebt
 • De gewenste laadsnelheid van je laadpalen
 • De keuze tussen een vaste kabel of een socket
 • De plaatsing van je laadinstallatie achter HS-cabine of een gewone meter
 • Of er al dan niet zonnepanelen aanwezig zijn

Bij Maes Laadpalen kan je terecht voor de installatie van laadpalen voor bedrijven op maat.

De fiscale voordelen van een laadpaal voor bedrijven

Als bedrijf krijg je vanuit de overheid veel steun voor het installeren van laadpalen. Momenteel mag je als bedrijf tot 150% van je investering in elektrische laadpalen fiscaal in mindering brengen. Dit percentage geldt tot 31 augustus 2024.  Deze regels zijn van toepassing in heel Vlaanderen.

Belangrijk: Deze verhoogde kostenaftrek is enkel van toepassing voor publieke laadpalen. Je geniet dus enkel van deze fiscale voordelen als je laadpalen ook toegankelijk zijn voor derden en niet enkel voor privé gebruik.

Voor laadpalen geldt ook een verhoogde investeringsaftrek. Hier zijn wel enkele belangrijke regels voor:

 • is niet cumulatief met de 150% kostenaftrek.
 • is geldig voor laadpalen die niet publiek toegankelijk worden gesteld (in tegenstelling tot de 150% kostenaftrek).
 • Enkel geldig voor kleine ondernemingen (die voldoen aan de fiscale definitie: “Een kleine onderneming (ko) is een zelfstandig bedrijf met minder dan 50 werknemers én met een jaaromzet van maximum € 10 miljoen of een balanstotaal van maximum € 10 miljoen).
 • VZW’s komen enkel in aanmerking indien zo onderworpen zijn aan vennootschapsbelasting.
 • Vanaf 1 januari 2023 geldt het volgende: “Voor eenmanszaken, vrije beroepen en kleine vennootschappen bedraagt deze gewone investeringsaftrek vanaf 1 januari 2023 8%.”

Contacteer ons voor de meest actuele informatie over de fiscale voordelen van een laadpaal voor bedrijven.

Fiscale-voordelen-laadpaal

Laadpaal laten installeren door Maes Laadpalen

All-in partner voor je elektrische laadpalen

Ook bij Groep Maes zijn we ons steeds meer bewust van de maatschappelijke relevantie van elektrische wagens. Als onderdeel van Maes Industriële Verlichting kan u bij Maes Laadpalen rekenen op onze vertrouwde service, kwaliteit en flexibiliteit.

Een zakelijke laadpaal laten installeren? Onze experts komen graag langs voor een technische analyse. Zo installeren we jouw laadpalen 100% op maat.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor de installatie van je laadpalen.

Publieke laadpaal laten plaatsen

Wil jij je laadpalen openbaar maken voor externe EV-chauffeurs? Dat is een slimme zet. Want zo creëer je een extra inkomstenbron. Vraag meer informatie aan onze installateurs of neem contact op.

Waarom nu investeren in een laadpaal?

Slimme zet

Elektrische wagens zijn de dag van vandaag relevanter dan ooit. Het is dan ook een slimme zet om te investeren in laadpalen. Je kan zowel een laadpaal voor bedrijven laten installeren voor de elektrische wagens van jouw werknemers als die van jouw klanten.

LAden aan het bedrijf

Door in laadpalen te investeren voor je werknemers, genieten zij van het voordeel dat ze hun wagen kunnen opladen op het werk. Het is een extra motivatie voor jouw werknemers om te kiezen voor een elektrische wagen. Werk jij mee aan groenere wereld? Maak het dan voor jouw werknemers voordeliger om voor elektrisch te kiezen.

P

Extra service

Ook je klanten halen voordeel uit jouw laadpalen. Ze kunnen tijdens een bezoek hun wagen opladen. Zo vertrekken ze met een opgeladen autobatterij en een gerust hart. Dat zorgt voor een betere klantentevredenheid. Zeker als je klanten wilt aantrekken die graag ecologisch verantwoorde keuzes maken, zijn één of meerdere laadpalen onmisbaar voor jouw bedrijf.

Jouw laadpalen laten installeren door Maes Laadpalen? Top interieur was je voor.

Elektrisch rijden kan je als bedrijf niet meer negeren.

Nu kunnen onze klanten en ons personeel hun wagen opladen bij Top Interieur.

Wij hebben 22 openbare laadpalen laten plaatsen door Maes en zijn ontzettend tevreden.

Vlotte communicatie, A-Z begeleiding en nu nog 200% fiscaal aftrekbaar. Een aanrader!

Pieter Sintobin

Zaakvoerder, Top Interieur

Vaak gestelde vragen over laadpalen

Voor wie is een laadpaal interessant?

Laadpalen zijn interessant voor iedereen die wilt investeren in een groenere wereld. Zijn er veel elektrische wagens in jouw bedrijf? Zal je in de toekomst overschakelen op volledig elektrisch rijden? Wil jij nu al anticiperen op de aangekondigde maatregelen voor 2026 en 2029? Dan is een laadpaal voor jou interessant.

Wat is de beste laadpaal?

Bij Maes Laadpalen vind je enkel laadpalen van A-merken. Welke laadpaal het beste is voor jouw bedrijf, is afhankelijk van verschillende factoren. Onze experts helpen je graag bij het kiezen van de ideale laadpalen.

Wat is de levertermijn voor een laadpaal?

Omdat we een grote voorraad laadpalen hebben en een ervaren team, mag je rekenen op een snelle levering van je laadpalen.

We mikken op 4 à 6 weken na schriftelijk akkoord. 

Wat heb je nodig voor een laadpaal installatie?

Voor sommige laadpalen heb je een 3-fasenaansluiting nodig in je meterkast. Zorg er dus voor dat deze installatie gebeurd is voor de plaatsing van je nieuwe laadpaal.

Aansluitingen op een 1-fasig net zijn suboptimaal. 3-fasig mét neuter is aangewezen voor de optimale benutting van je laadpalen.