Laadpalen

Laadpalen: ben jij klaar voor de toekomst?

Maes Laadpalen ondersteunt bedrijven in hun overstap naar een groenere toekomst. Dat doen we door je te adviseren en volledig te ontzorgen als het op de installatie aankomt.

Maes Laadpalen is gespecialiseerd in:

 Laadpaal professioneel laten installeren?

Werking.laadpaal

Laadpaal toepassingen

Maes Laadpalen is expert in laadpalen voor bedrijven en kantoren.

Laadpaal voor klanten

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische wagen. Daar horen ook jouw klanten bij. Door laadpalen te laten installeren aan je bedrijf, vertrekken je klanten na hun afspraak met een opgeladen autobatterij en een gerust hart.

Laadpaal voor werknemers

Met laadpalen aan je bedrijf geef je werknemers de kans om hun wagen op te laden tijdens de werkuren. Het is een extralegaal voordeel voor je werknemers die kiezen voor een elektrische wagen. Zo werk jij mee aan een groenere wereld.

Smappee Laadpaal
Eigen energiebeheersysteem
Vlekkeloze zonnepaneelintegratie
Achterliggend dashboard
Energie-efficiënt
Alfen laadpalen
Dynamic Load Balancing via P1-poort van slimme meter
LED-scherm
Voor uitzonderlijk veel situaties een oplossing

Welk laadpaal merk kies je wanneer?

De juiste keuze gemaakt om laadpalen te laten installeren? Dan is het belangrijk dat je kiest voor slimme laadpalen die zijn afgestemd op jouw noden. Houd rekening met het aantal elektrische wagens in je bedrijf. Ook het openstellen van je laadpalen voor derden speelt mee in je keuze. Bij Maes Laadpalen werken we samen met de beste merken die duurzaamheid garanderen.

Neem contact op met onze professionals voor een uitgebreide analyse. Afhankelijk van de noden van je bedrijf en werknemers zullen onze installateurs laadpalen aanraden van Alfen of Smappee.

Tip: lees meer over de verschillende soorten laadpalen

Laadpaal
Kostprijs laadpaal

Hoeveel kost een laadpaal?

Iedere situatie is anders. Daarom komen onze laadpalen installateurs graag bij je langs om de prijs van jouw laadpalen te bepalen. Zo stemmen we je vrijblijvende offerte volledig af op je mogelijkheden en noden.

We komen graag langs voor een plaatsbezoek om je totaalprijs te berekenen. Volgende factoren bepalen mee de prijs van je laadpalen:

  • Je ondergrond (bij een zachte ondergrond moet er een extra sokkel voorzien worden)
  • Het type installatie dat je nodig hebt
  • De gewenste laadsnelheid van je laadpalen
  • De keuze tussen een vaste kabel of een socket
  • De plaatsing van je laadinstallatie achter HS-cabine of een gewone meter
  • Of er al dan niet zonnepanelen aanwezig zijn

Bij Maes Laadpalen kan je terecht voor de installatie van laadpalen voor bedrijven op maat.

De fiscale voordelen van een laadpaal voor bedrijven

Als bedrijf krijg je vanuit de overheid veel steun voor het installeren van laadpalen. Momenteel mag je als bedrijf tot 150% van je investering in elektrische laadpalen fiscaal in mindering brengen. Dit percentage geldt tot 31 augustus 2024. Deze regels zijn van toepassing in heel Vlaanderen.

Belangrijk: Deze verhoogde kostenaftrek is enkel van toepassing voor publieke laadpalen. Je geniet dus enkel van deze fiscale voordelen als je laadpalen ook toegankelijk zijn voor derden en niet enkel voor privé gebruik.

Voor laadpalen geldt ook een verhoogde investeringsaftrek. Hier zijn wel enkele belangrijke regels voor.

Ontdek meer over:

Fiscale-voordelen-laadpaal

Laadpaal laten installeren door Maes Laadpalen

All-in partner voor je elektrische laadpalen

Ook bij Groep Maes zijn we ons steeds meer bewust van de maatschappelijke relevantie van elektrische wagens. Als onderdeel van Maes Industriële Verlichting kan u bij Maes Laadpalen rekenen op onze vertrouwde service, kwaliteit en flexibiliteit.

Een zakelijke laadpaal laten installeren? Onze experts komen graag langs voor een technische analyse. Zo installeren we jouw laadpalen 100% op maat.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor de installatie van je laadpalen.

Publieke laadpaal laten plaatsen

Wil jij je laadpalen openbaar maken voor externe EV-chauffeurs? Dat is een slimme zet. Want zo creëer je een extra inkomstenbron. Vraag meer informatie aan onze installateurs of neem contact op.

Waarom nu investeren in een laadpaal?

Slimme zet

Elektrische wagens zijn de dag van vandaag relevanter dan ooit. Het is dan ook een slimme zet om te investeren in laadpalen. Je kan zowel een laadpaal voor bedrijven laten installeren voor de elektrische wagens van jouw werknemers als die van jouw klanten.

LAden aan het bedrijf

Door in laadpalen te investeren voor je werknemers, genieten zij van het voordeel dat ze hun wagen kunnen opladen op het werk. Het is een extra motivatie voor jouw werknemers om te kiezen voor een elektrische wagen. Werk jij mee aan groenere wereld? Maak het dan voor jouw werknemers voordeliger om voor elektrisch te kiezen.

P

Extra service

Ook je klanten halen voordeel uit jouw laadpalen. Ze kunnen tijdens een bezoek hun wagen opladen. Zo vertrekken ze met een opgeladen autobatterij en een gerust hart. Dat zorgt voor een betere klantentevredenheid. Zeker als je klanten wilt aantrekken die graag ecologisch verantwoorde keuzes maken, zijn één of meerdere laadpalen onmisbaar voor jouw bedrijf.

Jouw laadpalen laten installeren door Maes Laadpalen? Top interieur was je voor.

Elektrisch rijden kan je als bedrijf niet meer negeren.

Nu kunnen onze klanten en ons personeel hun wagen opladen bij Top Interieur.

Wij hebben 22 openbare laadpalen laten plaatsen door Maes en zijn ontzettend tevreden.

Vlotte communicatie, A-Z begeleiding en nu nog 200% fiscaal aftrekbaar. Een aanrader!

Pieter Sintobin

Zaakvoerder, Top Interieur

Vaak gestelde vragen over laadpalen

Voor wie is een laadpaal interessant?

Laadpalen zijn interessant voor iedereen die wilt investeren in een groenere wereld. Zijn er veel elektrische wagens in jouw bedrijf? Zal je in de toekomst overschakelen op volledig elektrisch rijden? Wil jij nu al anticiperen op de aangekondigde maatregelen voor 2026 en 2029? Dan is een laadpaal voor jou interessant.

Wat is de beste laadpaal?

Bij Maes Laadpalen vind je enkel laadpalen van A-merken. Welke laadpaal het beste is voor jouw bedrijf, is afhankelijk van verschillende factoren. Onze experts helpen je graag bij het kiezen van de ideale laadpalen.

Waarom is 2026 een belangrijk jaar voor laadpalen?

Vanaf 2026 is er geen fiscale aftrekbaarheid meer voor bedrijfswagens met een verbrandingsmotor. Die wordt jaarlijks verminderd, van 75% in 2025 over 50% in 2026 en 25% in 2027 tot de volledige afschaf in 2028. Concreet houdt dat in dat elektrische bedrijfsauto’s vanaf 2026 verplicht zijn.

De komende jaren verschijnen er dus steeds meer elektrische wagens op de Belgische wegen. En die hebben allemaal behoefte aan elektrische stroom om efficiënt te functioneren. Voor een duurzamere toekomst moet dus ook het aantal laadpunten en laadpalen omhoog. Een missie waar Maes Laadpalen zich graag achter zet.

Wat is de levertermijn voor een laadpaal?

Omdat we een grote voorraad laadpalen hebben en een ervaren team, mag je rekenen op een snelle levering van je laadpalen.

We mikken op 4 à 6 weken na schriftelijk akkoord. 

Wat heb je nodig voor een laadpaal installatie?

Voor sommige laadpalen heb je een 3-fasenaansluiting nodig in je meterkast. Zorg er dus voor dat deze installatie gebeurd is voor de plaatsing van je nieuwe laadpaal.

Aansluitingen op een 1-fasig net zijn suboptimaal. 3-fasig mét neuter is aangewezen voor de optimale benutting van je laadpalen. 

Zijn laadpalen verplicht?

Sinds 11 maart 2021 zijn laadpunten verplicht bij sommige parkeerterreinen. De Vlaamse overheid maakt een onderscheid tussen enerzijds woongebouwen en niet-woongebouwen, zoals handelszaken en bedrijven, en tussen anderzijds nieuwbouw, ingrijpende renovatie en bestaande gebouwen. Bij een ingrijpende renovatie wordt meer dan 25% van de oppervlakte van de bouwschil aangepakt.

Bestaande niet-woongebouwen met meer dan 20 parkeerplaatsen moeten uiterlijk op 1 januari 2025 uitgerust zijn met minstens 2 laadpunten. Nieuwe of gerenoveerde niet-woongebouwen met meer dan 10 parkeerplaatsen moeten voortaan over minstens 2 laadpunten en laadinfrastructuur voor 1 op 4 parkeerplaatsen beschikken. Bij een bescheiden parking met 20 plaatsen zijn dat dus 5 laadpalen.

De eigenaar van het gebouw of de vergunninghouder is verantwoordelijk om aan de verplichting te voldoen. De boetes bedragen 2.000 euro per ontbrekend oplaadpunt. Bij diezelfde bescheiden parking loopt dat dus op tot 10.000 euro. Zorg er daarom voor dat je voor 1 januari 2025 voldoende laadinfrastructuur voorziet. Vraag je offerte aan.