Laadpalen laten plaatsen

Laadpaal laten plaatsen 

Wil je laadpalen laten installeren aan je bedrijf, kantoor of op je parking? Onze laadpalen installateurs helpen je op weg naar een groenere wereld.

Contacteer ons voor een vrijblijvende analyse van je bedrijf. Met meer dan 35 jaar ervaring in de elektriciteitswereld mag je ons gerust expert noemen op vlak van laadinfrastructuur.

Waarom laadpalen laten plaatsen?

Extra service voor je werknemers en klanten

Steeds meer klanten en werknemers rijden met een elektrische wagen. Door ze de optie te bieden om te laden aan je bedrijf, vertrekken ze met een volgeladen batterij en een gerust gemoed.

Genereer meer passieve inkomsten

Door je laadpalen publiek toegankelijk te maken, genereer je meer inkomsten. Externe EV-chauffeurs maken gebruik van jouw laadpalen aan een door jou ingesteld tarief.

Elektrisch rijden is het nieuwe normaal

Vanaf 2026 zijn enkel elektrische wagens nog fiscaal aftrekbaar. Er zullen dus steeds meer elektrische wagens rondrijden. Bereid jezelf voor op de toekomst door laadpalen te laten installeren.

Ben je verplicht om laadpalen te laten plaatsen?

Ja, het is mogelijk verplicht om laadpalen te laten plaatsen. De regels zijn als volgt:

  • Bij nieuwe gebouwen of grote renovaties met meer dan 10 parkeerplaatsen: je bent verplicht om 2 laadpunten te voorzien en 25% van je parkeerplaatsen voor te bereiden op een toekomstige plaatsing. Deze regel geldt sinds 11 maart 2021.
  • Alle niet-residentiële gebouwen met meer dan 20 parkeerplaatsen: je bent verplicht om 2 laadpunten te voorzien. Deze regel geldt vanaf 1 januari 2025.

Doe je dat niet, dan legt het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) administratieve geldboetes op:

  • 2.000 euro per ontbrekend oplaadpunt voor elektrische voertuigen
  • 1.000 euro per parkeerplaats zonder de vereiste infrastructuur.

Niet zeker of de regels voor jouw bedrijf van toepassing zijn? Contacteer ons voor advies.

Laadpalen plaatsen verplicht
Fiscale voordelen laadpalen laten plaatsen

Laadpalen laten plaatsen, is dat fiscaal interessant?

Dat is het zéker! Als bedrijf krijg je vanuit de overheid namelijk veel steun voor het plaatsen van laadpalen. Momenteel breng je als bedrijf tot 150% van je investering fiscaal in mindering. Dit percentage geldt tot 31 augustus 2024. Deze regels zijn van toepassing in heel Vlaanderen.

Belangrijk: deze verhoogde kostenaftrek is enkel van toepassing voor publieke laadpalen. Je geniet dus enkel van deze fiscale voordelen als je laadpalen ook toegankelijk zijn voor derden en niet enkel voor privégebruik bedoeld zijn.

Voor besloten laadpalen geldt een verhoogde investeringsaftrek. Hier zijn wel enkele belangrijke regels voor. Onze experts vertellen je graag meer over de ficale aftrekbaarheid van laadpalen en subsidies voor laadpalen.

Jouw bedrijf voorbereiden op de toekomst

Betere service, meer inkomsten en genieten van fiscale voordelen? Laadpalen laten plaatsen is simpelweg een slimme zet. Benieuwd wat deze investering voor jouw bedrijf betekent? We komen graag tot bij jou voor een vrijblijvende uitgebreide analyse

Kostprijs laadpalen laten plaatsen

Hoeveel kost het om laadpalen te laten plaatsen?

Iedere situatie is anders. Daarom komen onze laadpalen installateurs graag bij je langs om de prijs van jouw laadpalen te bepalen. Zo stemmen we je vrijblijvende offerte volledig af op je mogelijkheden en noden.

Tijdens een bezoek ter plaatse berekenen we jouw totaalprijs. Volgende factoren bepalen mee de prijs van je laadpalen:

  • Je ondergrond (bij een zachte ondergrond moet er een extra sokkel voorzien worden)
  • Het type installatie dat je nodig hebt
  • De gewenste laadsnelheid van je laadpalen
  • De keuze tussen een vaste kabel of een socket
  • De plaatsing van je laadinstallatie achter een HS-cabine of een gewone meter
  • Of er al dan niet zonnepanelen aanwezig zijn

Bij Maes Laadpalen kan je terecht voor de installatie van laadpalen voor bedrijven op maat.

Welke laadpaal laat ik best plaatsen?

Slimme laadpaal

Een slimme laadpaal houdt rekening met verschillende factoren tijdens het opladen van je wagen. Denk aan de beschikbaarheid en prijs van elektriciteit, eventueel aanwezige groene stroom, de oplaadtijd, de capaciteit van het elektriciteitsnet en de duurzaamheid van de stroombron. Hierdoor wordt laden niet enkel efficiënter en effectiever, maak ook een stuk goedkoper.

A-merk laadpaal

Bij Maes Laadpalen zetten we alles op alles als het op laadoplossingen aankomt. Daarom vind je in ons assortiment laadpalen enkel A-merken. Zo garanderen we de kwaliteit, duurzaamheid en energie-efficiëntie van jouw installatie.

We werken altijd met laadpalen van Smappee of Alfen.

Publieke laadpaal

Door publieke laadpalen te laten plaatsen geniet je van meer fiscale voordelen en meer omzet. Hiervoor moet je de laadpalen wel op een publieke toegankelijke plaats laten installeren. Plaats je ze toch liever achter een poort? Dan spreek je over semi-publieke laadpalen. Laden is dan enkel mogelijk tijdens je openingsuren. Privé laadpalen plaatsen is ook mogelijk.

Wat moet ik voorzien om laadpalen te laten plaatsen?

Voor sommige laadpalen heb je een 3-fasenaansluiting nodig in je meterkast. Zorg er dus voor dat deze installatie gebeurd is voor de plaatsing van je nieuwe laadpaal.

Aansluitingen op een 1-fasig net zijn minder interessant. 3-fasig mét neuter is aangewezen voor de optimale benutting van je laadpalen

Hoelang heb ik om dit in orde te brengen? 

Omdat we een grote voorraad laadpalen hebben en een ervaren team, mag je rekenen op een snelle levering van je laadpalen.

We mikken op 4 à 6 weken na schriftelijk akkoord. Uiteraard houden we ook rekening met jouw planning.

Laadpaal laten plaatsen

Jouw laadpalen laten plaatsen door Maes Laadpalen? Top interieur was je voor.

Elektrisch rijden kan je als bedrijf niet meer negeren.

Nu kunnen onze klanten en ons personeel hun wagen opladen bij Top Interieur.

Wij hebben 22 openbare laadpalen laten plaatsen door Maes en zijn ontzettend tevreden.

Vlotte communicatie, A-Z begeleiding en nu nog 200% fiscaal aftrekbaar. Een aanrader!

Pieter Sintobin

Zaakvoerder, Top Interieur

Contacteer ons om je laadpalen te laten plaatsen

Bij Groep Maes zijn we ons steeds meer bewust van de maatschappelijke relevantie van elektrische wagens. Als onderdeel van Maes Industriële Verlichting reken je bij Maes Laadpalen op onze vertrouwde service, kwaliteit en flexibiliteit.

Contacteer ons om laadpalen te plaatsen