Publieke laadpaal laten plaatsen

 

 

Laadpaal openbaar maken

Laat je laadpalen installeren aan je bedrijf of kantoor? Dan kan je je laadpalen openbaar stellen voor derden. Een slimme keuze, want elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door je laadpalen open te stellen voor elektrische chauffeurs buiten je bedrijf, creëer je een extra inkomstenbron en service.

Hoe werkt een publieke laadpaal?

Elektrische chauffeurs houden hun laadpas tegen jouw laadpaal om het laden te starten. Deze laadpas is zowel een identificatie- als een betaalmiddel. Na het opladen wordt de laadpas terug tegen je laadpaal gehouden om het laden te stoppen. Je bepaalt zelf het tarief van je openbale laadpaal. Voor fastchargers wordt er vaak gebruik gemaakt van een app.

Er bestaan verschillende leveranciers van laadpassen zoals E-Flux, Shell, TotalEnergies… Deze laadpassen bestel, vergelijk en bekijk je eenvoudig online.

Hoe maak je je laadpalen publiek toegankelijk?

Eerst en vooral is de plaatsbepaling van je laadpaal belangrijk. Je laadpalen moeten toegankelijk zijn voor derden, ook op je bedrijfsterrein. Je plaatst je laadpalen dus beter niet achter een gesloten poort of privéparking. Kies voor een locatie die makkelijk bereikbaar is.

Mag je overal een publieke laadpaal plaatsen?

Plaats je openbare laadpalen op de parking van je bedrijf (= privéterrein)? Dan heb je geen vergunning nodig. Enkel op openbare plaatsen is er een vergunningsplicht voor publieke laadpalen.

Publieke laadpaal op privéterrein plaatsen: hoe krijg ik meer controle?

Wil je dat je laadpalen enkel gebruikt worden tijdens de openingsuren? Dan plaats je de laadpalen best wel achter een gesloten poort. We spreken dan over ‘semipublieke laadpalen’.

Achterliggende configuratie door Maes Laadpalen

Laat je je laadpalen plaatsen door Maes Laadpalen? Laat dan aan onze installateurs weten dat je ze publiek toegankelijk wil maken. De installatie hiervoor moet namelijk achterliggend geconfigureerd worden door onze installateurs.

Hoe elektrische rijders aantrekken?

Plaats je je laadpaal openbaar? Na de configuratie door Maes Laadpalen bezorgen wij je een link om je publieke laadpaal aan te geven. Zo kunnen elektrische chauffeurs jouw laadpunten vinden.

De fiscale voordelen van een laadpaal voor bedrijven

Als bedrijf krijg je vanuit de overheid veel steun voor het installeren van laadpalen. Momenteel mag je als bedrijf tot 150% van je investering in elektrische laadpalen fiscaal in mindering brengen. Dit percentage geldt tot 31 augustus 2024. Deze regels zijn van toepassing in heel Vlaanderen.

Belangrijk: Deze verhoogde kostenaftrek is enkel van toepassing voor publieke laadpalen. Je geniet dus enkel van deze fiscale voordelen als je laadpalen ook toegankelijk zijn voor derden en niet enkel voor privé gebruik.

Voor laadpalen geldt ook een verhoogde investeringsaftrek. Hier zijn wel enkele belangrijke regels voor.

Ontdek meer over:

Fiscale-voordelen-laadpaal

Extra voordelen van openbare laadpalen voor je bedrijf

Slimme zet

Elektrische wagens zijn de dag van vandaag relevanter dan ooit. Als bedrijf is het dan ook een slimme zet om te investeren in publieke laadpalen. Door je elektriciteit te ‘verkopen’ aan EV-rijders, maak je extra winst.

Extra service

Ook je klanten halen voordeel uit jouw laadpalen. Ze kunnen tijdens het bezoeken van je bedrijf hun wagen opladen. Zo vertrekken ze met een opgeladen autobatterij en een gerust hart. Dat zorgt voor een betere klantentevredenheid.

Groen imago

Wil jij klanten aantrekken die graag ecologisch verantwoorde keuzes maken? Dan zijn laadpalen voor hun elektrische wagens onmisbaar op je parking. Door elektrisch rijden te ondersteunen, werk jij mee aan een groenere wereld.
Easee_accessoires_MaesLaadpalen

Maak winst met je publieke laadpalen

Op zoek naar een extra inkomstenbron voor je bedrijf? De ROI van laadpalen is hoog. Je stelt namelijk zelf achterliggend in het dashboard je tarief in, hierdoor bepaal je je winstmarge per laadbeurt.

We verduidelijken het even met een voorbeeld:

Stel: je betaalt zelf +- 30 cent /kWh aan je energieleverancier. Door je tarief in te stellen op +- 60 cent /kWh, maak je 30 cent winst per kWh. Op basis van deze berekening kan je perfect op voorhand de ROI van je publieke laadpalen inschatten. Afhankelijk van je locatie, verdien je je investering sneller of trager terug.

Wij bezorgen je een demo over het instellen van je tarieven.

Onze laadpalen voor openbaar laden

Smappee_publiekelaadpaal
Eigen energiebeheersysteem
Vlekkeloze zonnepaneelintegratie
Achterliggend dashboard
Energie-efficiënt
Alfen
Dynamic Load Balancing via P1-poort van slimme meter
LED-scherm
Voor uitzonderlijk veel situaties een oplossing

Partner voor kantoren

Als betrouwbare all-in partner bieden we niet enkel vrijblijvend advies, maar zorgen we ook voor de levering, installatie, configuratie en onderhoud van jouw laadinfrastructuur.

Maes Laadpalen is ontstaan uit het 35-jarige succes van Maes Industriële Verlichting. Door onze ervaring en onze stevige basis kennis was de overstap naar Maes Laadpalen uiteraard klein.

Op maat

Jouw wensen worden afgestemd op jouw installatie. Wij zorgen voor de plaatsing en de configuratie.

Dienst na verkoop

Ook na de installatie staan we klaar om je verder te helpen bij vragen of eventuele problemen.

Technische analyse

Wij komen gratis op plaatsbezoek om jouw specifieke situatie in te schatten.

Publieke laadpalen laten installeren?

Bij Groep Maes zijn we ons steeds meer bewust van de maatschappelijke relevantie van elektrische wagens. Als onderdeel van Maes Industriële Verlichting kan je bij Maes Laadpalen rekenen op onze vertrouwde service, kwaliteit en flexibiliteit.

Laadpalen laten installeren aan je bedrijf? Onze experts komen graag langs voor een technische analyse. Zo installeren we jouw laadpalen 100% op maat.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor de installatie van je laadpalen.