Subsidies voor zakelijke laadpalen

Waarom subsidies voor zakelijke laadpalen?

Tegen 2029 worden er nieuw enkel nog volledig elektrische wagens verkocht. Om bedrijven te ondersteunen tijdens de overstap naar elektrisch rijden, ontvang je nu aantrekkelijke subsidies tot 2024. Wil je laadpalen voor je bedrijf? Wees er dan snel bij. De premies nemen naar waarschijnlijkheid sterk af de komende jaren.

Raadpleeg de meest actuele informatie op de website van Vlaio.

Offerte Easee laadpalen laten installeren

Welke subsidies krijg je voor zakelijke laadpalen?

Als bedrijf krijg je vanuit de overheid verschillende subsidies voor het installeren van laadpalen. Dit doen ze om de aanschaf van elektrische bedrijfswagens aantrekkelijker te maken. Deze subsidies uiten zich in een verhoogde fiscale aftrekbaarheid of een verhoogde investeringsaftrek.

  • Verhoogde fiscale aftrekbaarheid: wie publieke laadpalen laat installeren aan zijn bedrijf voor 31 augustus 2024, geniet 150% fiscale aftrekbaarheid.
  • Verhoogde investeringsaftrek: wie besloten laadpalen laat installeren aan zijn bedrijf, geniet van een verhoogde investeringsaftrek. Die aftrek verlaagt het bedrag waarop je belastingen betaalt.
Fiscale-voordelen-laadpaal

Subsidies voor laadpalen per gemeente

Wil je laadpalen aankopen voor je bedrijf? In sommige gemeentes ontvang je hiervoor en aantrekkelijke subsidie boven op de fiscale aftrekbaarheid.

Benieuwd of je een subsidie ontvangt voor de installatie van jouw laadpalen? Informeer dan zeker bij jouw gemeente.

Wanneer krijg je subsidies voor zakelijke laadpalen?

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de subsidies voor zakelijke laadpalen:

  • Elk bedrijf dat de aankoop van laadpalen over minstens 5 jaar lineair afschrijft, heeft recht op subsidies van de overheid.
  • Het moet gaan om een nieuwe, slimme laadpaal die uitgerust is met een energiebeheersysteem dat de laadtijd en het laadvermogen bijhoudt.
  • De installatie moet aangesloten zijn op groene stroom.
  • Je laadinfrastructuur moet publiek toegankelijk zijn.
  • De installatie moet officieel gekeurd worden door een erkende keurder.

Belangrijk: de laadpalen moeten geplaatst worden door een professionele laadpalen installateur.

Een zakelijke laadpaal laten installeren? Onze experts komen graag langs voor een technische analyse. Zo installeren we jouw laadpalen 100% op maat.

Contacteer onze laadpalen installateurs voor een vrijblijvende offerte voor de installatie van je laadpalen.

Hoe vraag je de subsidies voor laadpalen aan?

De verhoogde fiscale aftrek of investeringsaftrek wordt boekhoudkundig verwerkt. Plaats je besloten laadpalen en geniet je dus van een verhoogde investeringsaftrek? Dan heb je een speciaal attest nodig dat wordt afgeleverd door het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap. Je vraagt het online aan en voegt het toe aan je belastingaangifte voor de periode waarin de investeringen zijn gedaan.

Van deze subsidies genieten?

Bij Groep Maes zijn we ons steeds meer bewust van de maatschappelijke relevantie van elektrische wagens. Als onderdeel van Maes Industriële Verlichting kan je bij Maes Laadpalen rekenen op onze vertrouwde service, kwaliteit en flexibiliteit.

Laadpalen laten installeren aan je bedrijf? Onze experts komen graag langs voor een technische analyse. Zo installeren we jouw laadpalen 100% op maat.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor de installatie van je laadpalen.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig per laadpaal