Laadpaal voor bedrijven

Laadpaal laten installeren op je bedrijf

 Maes laadpalen specialiseert zich in de plaatsing van laadpalen bij bedrijven. Na een grondige analyse stellen we een plan van aanpak op voor je laadinfrastructuur.

Ieder project is op maat, we brengen je noden en doelen in kaart om een performante lading te garanderen. Voor jou, je klanten en werknemers.

Ook na installatie staan we klaar voor ondersteuning indien nodig.

Laadpaal voor bedrijven

Partner voor bedrijven

Als betrouwbare all-in partner bieden we niet enkel vrijblijvend advies, maar zorgen we ook voor de levering, installatie, configuratie en onderhoud van jouw laadinfrastructuur.

Maes Laadpalen is ontstaan uit het 35-jarige succes van Maes Industriële Verlichting. Door onze ervaring en onze stevige basis kennis was de overstap naar Maes Laadpalen uiteraard klein.

Maes laadpalen - partner voor bedrijven

Op maat

Jouw installatie wordt afgestemd op jouw wensen. Wij zorgen voor de plaatsing en de configuratie.

Dienst na verkoop

Ook na de installatie staan we klaar om je verder te helpen bij vragen of eventuele problemen.

Technische analyse

Wij komen gratis op plaatsbezoek om jouw specifieke situatie in te schatten.

Waarom investeren in een bedrijfslaadpaal?

Slimme zet

Elektrische wagens zijn de dag van vandaag relevanter dan ooit. Als bedrijf is het dan ook een slimme zet om te investeren in laadpalen. Je kan zowel een laadpaal voor bedrijven laten installeren voor de elektrische wagens van jouw werknemers als die van jouw klanten

Laden aan het bedrijf

Door in laadpalen te investeren voor je werknemers, genieten zij van het voordeel dat ze hun wagen kunnen opladen op het bedrijf. Het is een extra motivatie voor jouw werknemers om te kiezen voor een elektrische wagen. Werk jij mee aan groenere wereld? Maak het dan voor jouw werknemers voordeliger om voor elektrisch te kiezen.

Extra service

Ook je klanten halen voordeel uit jouw laadpalen. Ze kunnen tijdens het bezoeken van je bedrijf hun wagen opladen. Zo vertrekken ze met een opgeladen autobatterij en een gerust hart. Dat zorgt voor een betere klantentevredenheid. Zeker als je klanten wilt aantrekken die graag ecologisch verantwoorde keuzes maken, zijn één of meerdere laadpalen onmisbaar voor jouw bedrijf.

De roi van bedrijfslaadpalen

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor laadpalen te installeren op hun bedrijfsparking. De hoge ‘Return on investment’ is een reden om te kiezen voor laadpalen.

Want je kan er ook voor kiezen om je laadpalen openbaar te maken. Zo laden externe elektrische chauffeurs hun wagen bij jou op de parking tegen betaling. Vaak wordt hiervoor gewerkt met een abonnement. Door je bedrijfslaadpalen openbaar toegankelijk te maken, verdien je je investering nog sneller terug.

ROI van elektrische laadpaal aan bedrijven

Hoeveel kost een laadpaal aan je bedrijf?

De kostprijs voor het installeren van laadpalen op de parking van je bedrijf is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Het aantal laadpalen dat je wil laten installeren
  • Of je al dan niet een extra aansluiting nodig hebt in je meterkast
  • De keuze van installateur

Benieuwd hoeveel laadpalen zouden kosten op jouw bedrijfssite? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Zij helpen jou graag verder.

Kostprijs van een laadpaal op je bedrijf

De fiscale voordelen van een laadpaal voor bedrijven

Als bedrijf krijg je vanuit de overheid veel steun voor het installeren van laadpalen. Momenteel mag je als bedrijf tot 150% van je investering in elektrische laadpalen fiscaal in mindering brengen. Dit percentage geldt tot 31 augustus 2024. Deze regels zijn van toepassing in heel Vlaanderen.

Belangrijk: Deze verhoogde kostenaftrek is enkel van toepassing voor publieke laadpalen. Je geniet dus enkel van deze fiscale voordelen als je laadpalen ook toegankelijk zijn voor derden en niet enkel voor privé gebruik.

Voor laadpalen geldt ook een verhoogde investeringsaftrek. Hier zijn wel enkele belangrijke regels voor.

Ontdek meer over:

Fiscale voordelen bedrijfslaadpaal

Welke laadpalen moet ik kiezen voor mijn bedrijf?

De slimme keuze gemaakt om laadpalen te laten installeren voor je bedrijf? Dan is het belangrijk dat je kiest voor laadpalen die zijn afgestemd op de noden van jouw bedrijf. Houd rekening met het aantal elektrische wagens in je bedrijf. Ook het openstellen van je laadpalen voor derden speelt mee in je keuze. Bij Maes laadpalen werken we samen met de beste laadpalen merken die duurzaamheid garanderen.

Neem contact op met onze professionals voor een uitgebreide analyse van je bedrijf. Afhankelijk van de noden van je bedrijf en werknemers zullen onze installateurs laadpalen aanraden van Alfen of Smapee.

Laadpalen (bijna) verplicht door nieuwe wetgeving

Vanaf 2026 geniet je enkel nog van belastingvoordelen als je kiest voor elektrische bedrijfswagens. Wil je de gemakken van je werknemers ondersteunen? Door laadpalen te plaatsen aan je bedrijf, laden je werknemers hun wagen eenvoudig op tijdens de uren.

Jouw laadpalen laten installeren door Maes Laadpalen? Top interieur was je voor.

Elektrisch rijden kan je als bedrijf niet meer negeren.

Nu kunnen onze klanten en ons personeel hun wagen opladen bij Top Interieur.

Wij hebben 22 openbare laadpalen laten plaatsen door Maes en zijn ontzettend tevreden.

Vlotte communicatie, A-Z begeleiding en nu nog 200% fiscaal aftrekbaar. Een aanrader!

Pieter Sintobin

Zaakvoerder, Top Interieur

Laadpaal aan bedrijf case

Laadpalen op je bedrijf nodig?

Bij Groep Maes zijn we ons steeds meer bewust van de maatschappelijke relevantie van elektrische wagens. Als onderdeel van Maes Industriële Verlichting kan je bij Maes Laadpalen rekenen op onze vertrouwde service, kwaliteit en flexibiliteit.

Laadpalen laten installeren voor je kantoor? Onze experts komen graag langs voor een technische analyse. Zo installeren we jouw laadpalen 100% op maat.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor de installatie van je laadpalen.

Laadpaal op bedrijf