Laadpaal voor kantoor

Waarom investeren in laadpalen voor je kantoor?

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische wagen. Daar horen ook jouw werknemers en klanten bij. Het is als bedrijf dan ook een slimme zet om te investeren in laadpalen voor je kantoor. 

Extralegaal voordeel voor je werknemers

Laat je laadpalen installeren op de parking van je kantoor? Dan geef je je werknemers de mogelijkheid om hun wagen op te laden tijdens het werk. Het is dus een extralegaal voordeel voor je werknemers die kiezen voor een elektrische wagen. Je hebt zelf de keuze om je werknemers aan een goedkoper tarief te laten laden, of zelfs volledig gratis.

Extra service voor je bezoekers en klanten

Komen er klanten langs op kantoor? Dan hebben zij de mogelijkheid om hun wagen op te laden tijdens jullie meeting. Je klanten vertrekken na de meeting met een opgeladen autobatterij en een gerust hart. Dat zorgt dan weer voor meer klantentevredenheid. Zeker als je klanten wilt aantrekken die graag ecologisch verantwoorde keuzes maken.

Hoge return on investment

Door je laadpalen ook open te stellen voor externe elektrische chauffeurs, verdien je de investering nog sneller terug. Mensen zullen jou dan betalen om gebruik te mogen maken van jouw laadpalen. Vaak wordt hiervoor gewerkt met een abonnement. De werking van het abonnement is afhankelijk van het soort laadpalen dat je kiest, onze installateurs bezorgen je graag meer informatie.

Welke laadpalen moet ik kiezen voor mijn kantoor?

Als je de keuze maakt om laadpalen te laten installeren op kantoor, is het belangrijk dat je kiest voor laadpalen die zijn afgestemd op jullie noden. Houd rekening met het aantal elektrische wagens in jouw kantoor en of je je laadpaal al dan niet wil openstellen voor derden.

Bij Maes Laadpalen werken we samen met de beste merken die duurzaamheid garanderen.
Neem contact op met onze professionals voor een uitgebreide analyse van je kantoor. Afhankelijk van de noden van je kantoor en werknemers zullen onze installateurs laadpalen aanraden van Alfen of Smapee.

Elektrisch rijden is het nieuwe normaal, net als een laadpaal op kantoor

Vanaf 2026 geniet je enkel nog van belastingvoordelen als je kiest voor elektrische bedrijfswagens. Wil je de gemakken van je werknemers ondersteunen? Door laadpalen te plaatsen aan je kantoor, laden je werknemers hun wagen eenvoudig op tijdens de uren.

Hoeveel kost een laadpaal aan je kantoor?

De kostprijs voor het installeren van laadpalen op de parking of aan de voorgevel van je kantoor is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Het aantal laadpalen dat je wil laten installeren
  • Of je al dan niet een extra aansluiting nodig hebt in je meterkast
  • De keuze van installateur

Benieuwd hoeveel laadpalen zouden kosten op jouw bedrijfssite? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Zij helpen jou graag verder.

Fiscale voordelen van een laadpaal voor je kantoor

Als bedrijf krijg je vanuit de overheid veel steun voor het installeren van (openbare) laadpalen. Momenteel mag je als bedrijf tot 150% van je investering in elektrische laadpalen fiscaal in mindering brengen. Dit percentage geldt tot 31 augustus 2024. 

Deze cijfers durven veranderen. Neem hier een kijkje voor de meest actuele informatie.

Maar er zijn nog andere voordelen voor je kantoor:

  • Verdien je investering terug door externe gebruikers toe te staan. Je bepaalt hiervoor zelf het oplaadtarief en je kan dus zelf je winstmarge inbouwen. Je laadpalen staan dan ‘openbaar’.
  • Nog meer voordeel voor je werknemers: laden je werknemers hun wagen op het werk? Jij beslist zelf de kostprijs van een laadbeurt. Zo kan jij laden voor je werknemers goedkoper maken. Het is ook mogelijk om je werknemers volledig gratis te laten laden.

 

 

Partner voor kantoren

Als betrouwbare all-in partner bieden we niet enkel vrijblijvend advies, maar zorgen we ook voor de levering, installatie, configuratie en onderhoud van jouw laadinfrastructuur.

Maes Laadpalen is ontstaan uit het 35-jarige succes van Maes Industriële Verlichting. Door onze ervaring en onze stevige basis kennis was de overstap naar Maes Laadpalen uiteraard klein.

Op maat

Jouw wensen worden afgestemd op jouw installatie. Wij zorgen voor de plaatsing en de configuratie.

Dienst na verkoop

Ook na de installatie staan we klaar om je verder te helpen bij vragen of eventuele problemen.

Technische analyse

Wij komen gratis op plaatsbezoek om jouw specifieke situatie in te schatten.

Jouw laadpalen laten installeren door Maes Laadpalen? Top interieur was je voor.

Elektrisch rijden kan je als bedrijf niet meer negeren.

Nu kunnen onze klanten en ons personeel hun wagen opladen bij Top Interieur.

Wij hebben 22 openbare laadpalen laten plaatsen door Maes en zijn ontzettend tevreden.

Vlotte communicatie, A-Z begeleiding en nu nog 200% fiscaal aftrekbaar. Een aanrader!

Pieter Sintobin

Zaakvoerder, Top Interieur

Laadpalen voor je kantoor nodig?

Bij Groep Maes zijn we ons steeds meer bewust van de maatschappelijke relevantie van elektrische wagens. Als onderdeel van Maes Industriële Verlichting kan je bij Maes Laadpalen rekenen op onze vertrouwde service, kwaliteit en flexibiliteit.

Laadpalen laten installeren aan je bedrijf? Onze experts komen graag langs voor een technische analyse. Zo installeren we jouw laadpalen 100% op maat.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor de installatie van je laadpalen.