Slimme laadpaal

Wat is een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal is een laadpaal die speciaal werd ontwikkeld om de laadervaring van elektrische chauffeurs te verbeteren en optimaliseren. Het verschil tussen een slimme en een standaard laadpaal is dat een slimme laadpaal verbonden is met het internet. Een slimme laadpaal beschikt hierdoor over geavanceerde technologieën die communicatie met het elektriciteitsnetwerk mogelijk maken.

Hierdoor kiest jouw slimme laadpaal zelf het ideale moment om je wagen op te laden.

Laadpaal combineren met zonnepanelen

Welke functies heeft een slimme laadpaal?

Dynamic load balancing

Een slimme laadpaal past de laadsnelheid van een elektrisch voertuig aan op basis van de beschikbare stroomcapaciteit van het elektriciteitsnetwerk. Hierdoor voorkomt de slimme laadpaal dat het netwerk overbelast raakt tijdens piekuren.

Ondersteuning voor verschillende oplaadstanden

Afhankelijk van de behoefte van je elektrische wagen, ondersteunt je slimme laadpaal verschillende oplaadstanden aan snelheden tot wel 22 kW per uur. 

Toegangscontrole

Om te voorkomen dat onbevoegde personen je laadpaal gebruiken, kan een slimme laadpaal worden uitgerust met toegangscontrole. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een RFID-kaart of een mobiele app.

Hoe werkt slim laden?

Slim laden houdt in dat jouw laadpaal rekening houdt met verschillende factoren tijdens het opladen van je wagen. Denk aan de beschikbaarheid en prijs van elektriciteit, eventueel aanwezige groene stroom, de oplaadtijd, de capaciteit van het elektriciteitsnet en de duurzaamheid van de stroombron. Hierdoor wordt laden niet enkel efficiënter en effectiever, maak ook een stuk goedkoper.

Weetje: een slimme laadpaal wordt om deze reden ook wel een ‘schaalbare laadpaal‘ genoemd.

Voordelen van slimme laadpalen

Efficiënter gebruik van het elektriciteitsnetwerk

Slimme laadpalen zijn uitgerust met functies zoals dynamisch laden en time-use laden. Hierdoor optimaliseren ze het gebruik van het elektriciteitsnetwerk. De voorziene energievoorziening kan hierdoor efficiënter en betrouwbaarder worden. Hierdoor kunnen pieken in de energievraag tijdens drukke uren worden verminderd.

Lagere energiekosten

Slimme laadpalen kunnen het opladen van je elektrische wagen inplannen op momenten dat de energieprijzen laag zijn. Zo bespaar je geld. Bovendien werken slimme laadpalen met verschillende energieleveranciers en energietarieven waardoor gebruikers kunnen kiezen voor de goedkoopste en meest duurzame energiebronnen.

Milieuvriendelijkheid

Elektrische voertuigen zijn een duurzaam alternatief voor voertuigen op fossiele brandstoffen. Schaalbare laadpalen helpen om de milieuvriendelijkheid van deze voertuigen te vergroten. Ze kunnen namelijk worden aangesloten op duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot ook tijdens het laden verminderd.

Welke slimme laadpaal past het beste bij mijn onderneming?

Bij Maes laadpalen zetten we alles op alles als het op laadoplossingen aankomt. Daarom vind je in ons assortiment laadpalen enkel A-merken. We kozen deze merken om de kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie van jouw laadinstallatie te garanderen. Welke laadpaal exact bij jouw onderneming past, is afhankelijk van verschillende factoren. We komen graag bij je langs voor een analyse en om de perfecte laadoplossing voor te stellen.

Smappee Laadpaal
Eigen energiebeheersysteem
Vlekkeloze zonnepaneelintegratie
Achterliggend dashboard
Energie-efficiënt
Alfen laadpalen
Dynamic Load Balancing via P1-poort van slimme meter
LED-scherm
Voor uitzonderlijk veel situaties een oplossing
Easee_charge_MaesLaadpalen

Hoeveel kost een slimme laadpaal?

De kostprijs van je schaalbare laadpaal is afhankelijk van verschillende factoren. Het merk, het aantal laadpalen en eventuele extra’s spelen een belangrijke rol. Elk bedrijf is anders, elke laadinstallatie uniek. Hierdoor is het moeilijk om op voorhand een prijs te bepalen. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte op maat van jouw noden.

Slimme laadpaal laten installeren

Maes Laadpalen is een onderdeel van Maes Industriële Verlichting, waardoor we reeds meer dan 35 jaar ervaring hebben in de elektriciteitswereld.

Dankzij opleidingen en kennis, mag je ons gerust experts noemen op vlak van laadinfrastructuur. Wij blijven steeds up-to-date met de nieuwe veranderingen van laadinfrastructuur omtrent wetgeving, fiscaliteit, keuring …

Wil je meer weten omtrent onze laadstations? Aarzel niet om ons te contacteren.

+32 3 466 15 35
info@maeslaadpalen.be

Laadpaal