Dynamic load balancing bij laadpalen

Wat is dynamic load balancing?

Je hebt het waarschijnlijk al wel eens meegemaakt. Al je medewerkers zijn druk aan het werk achter hun computer en de beamer in de vergaderzaal staat aan. Als je de vaatwasser in de lunchruimte wilt aanzetten valt de elektriciteit plots uit. Je hebt je elektriciteitsnetwerk overbelast. Hierdoor maak je de conclusie dat laadpalen geen optie zijn. Want wat als er nu ook nog elektrische wagens aan het opladen zijn?

De load balancing functie van slimme laadpalen lost dit probleem efficiënt op. Deze functie beschermt je tegen overbelasting van je elektriciteitsnetwerk door het verbruik van je laadpaal af te stemmen op de beschikbare capaciteit.

Staan er verschillende machines tegelijk te draaien en is er niet voldoende elektriciteit beschikbaar om je wagen op te laden? Dan zal het laden tijdelijk vertragen of zelfs stoppen.

Subsidies voor zonnepanelen en laadpalen
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig per laadpaal

Hoe werkt dynamic load balancing?

Slimme laadpalen zijn uitgerust met innovatieve technologieën en communicatieprotocollen. Die maken real-time monitoring en communicatie met je centraal beheersysteem mogelijk. Zo kan de laadsnelheid van elke laadpaal aangepast worden op basis van de vraag naar stroom en de beschikbare capaciteit.

Zo worden al je elektrische voertuigen efficiënt opgeladen en de belasting op je netwerk geminimaliseerd.

Is elke laadpaal voorzien van dynamic load balancing?

Niet elke laadpaal is voorzien van load balancing. Bij sommige laadpalen is de functie ingebouwd, bij anderen niet. Er zijn ook laadpalen waar je later apart een energiemeter of module voor kan aanschaffen om toch gebruik te maken van dynamic load balancing.

Omdat wij uitsluitend voor bedrijven werken, zijn al onze laadpalen voorzien van dynamic load balancing. Zo blijft jouw bedrijf optimaal functioneren terwijl jij en eventueel je werknemers elektrische wagens oplaadt.

Onze laadpalen merken met dynamic load balancing

 

Smappee Laadpaal
Eigen energiebeheersysteem
Vlekkeloze zonnepaneelintegratie
Achterliggend dashboard
Energie-efficiënt
Alfen laadpalen

Dynamic Load Balancing via P1-poort van slimme meter of extra module
LED-scherm
Voor uitzonderlijk veel situaties een oplossing