Smappee laadpalen

Over Smappee laadpalen

Smappee heeft één belangrijk doel: klanten energie en geld laten besparen door hun energieverbruik te verminderen en hun energie-efficiëntie te verbeteren.

Smappee speelt met Smappee EV Line in op de toenemende populariteit voor elektrische voertuigen en laadpalen.

De afgelopen jaren groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende speler op het gebied van laadpalen. Smappee is de perfecte match voor het leveren van toekomstbestendige, energie-efficiënte producten en toepassingen. In ons geval laadpalen voor bedrijven en laadpalen voor kantoren

Het bedrijf ‘Smappee’ werd in 2012 opgericht door Stefan Grosjean en Hans Delabie. Hun hoofdkantoor is gevestigd in een nieuw energieneutraal gebouw ‘Snowball’ in Harelbeke, België.

Soorten laadpalen van smappee

EV one business

EV One business

Op de vloer gemonteerd
Met stopcontact
Type 2 aansluiting
Tot 22 kW
Wall

EV Wall business

Aan je muur bevestigd
Met stopcontact of 8 m vaste laadkabel
Type 2 aansluiting
Tot 22 kW

Base

EV base

Op de vloer gemonteerd
Met 2 stopcontacten of 5 m laadkabels
Tot 22 kW

Waarom laadpalen van Smappee?

Eenvoudig laden

Met een laadcapaciteit van 3,7 tot 22 kW per laadpunt zijn de laadpalen van Smappee EV Line geschikt voor alle elektrische wagens. Dankzij de vaste laadkabels is je elektrische wagen eenvoudig te koppelen aan de laadpalen van Smappee.

Plug je voertuig in, swipe met je RFID of scan de QR-code om het laden te starten. Via de Smappee App krijg je een real-time overzicht van je laadproces en de laadkosten.

Inzicht en controle

Eigenaars van laadpalen van Smappee krijgen via het dashboard een uitgebreid overzicht van de laadsessies, kosten en opbrengsten per laadpaal.

Zo beheer je eenvoudig je laadinkomsten en de tarieven van je laadpalen. Smappee biedt een eigen CPO systeem aan of je kan je laadpalen koppelen aan een CPO van een derde partij.

Eenvoudig te installeren

De Smappee EV Line laadpalen zijn een alles-in-één oplossing. De Smappee EV Base wordt in enkele uren geïnstalleerd en is daarna meteen operationeel. De EV Wall laadpalen zijn zelfs geïnstalleerd in minder dan een uur.

Het systeem heeft geïntegreerde ledverlichting. Je hebt dus geen extra bedrading nodig om je parkeerplaats of garage te verlichten. Het laadstation wordt geconfigureerd met behulp van eenvoudige bedrading.

Slim opladen met load-balancing systeem

De laadpalen van Smappee zijn voorzien van een dynamisch load-balancing systeem. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van zonne-energie gemaximaliseerd wordt wanneer je je voertuig overdag oplaadt. Dankzij de unieke AI van Smappee optimaliseer je je oplaadbeurten en bespaar je kosten.

De autonome overbelastbeveiliging zorgt ervoor dat je installatie binnen je vermogengrens blijft. Dit betekent dat je voor de installatie van je Smappee laadpalen geen dure aanpassingen moet maken aan je elektrische installatie. Opladen met Smappee laadpalen? Dat is een slimme keuze.

De voordelen van een Smappee laadpaal

De laadpalen van Smappee zijn toekomstbestendig en energie-efficiënt. Maar ze brengen nog andere voordelen met zich mee:
Eigen energiebeheersysteem
Vlekkeloze zonnepaneelintegratie
Achterliggend dashboard

Benieuwd welke voordelen Smappee laadpalen voor jou met zich meebrengen? Neem vrijblijvend contact op voor advies en een offerte op maat.

Hier scoort een Smappee laadpaal minder op

Momenteel heeft Smappee geen dubbelvoudige laadpaal om aan de muur te bevestigen in zijn aanbod. De Smappee laadpaal EV base is een dubbelvoudige laadpaal, maar moet gemonteerd worden op je vloer.

Wil je een dubbelvoudige laadpaal om aan je muur te bevestigen? Neem dan contact op met onze experts. Samen vinden we de ideale oplossing.

Hoeveel kosten Smappee laadpalen?

De prijs van jouw Smappee laadpalen wordt berekend aan de hand van de mogelijkheden van jouw locatie. Onze prijzen en offertes zijn altijd op maat.

We komen graag langs voor een plaatsbezoek om je totaalprijs te berekenen. Volgende factoren bepalen de prijs van je laadpalen:

  • Je ondergrond (bij een zachte ondergrond moet er een extra sokkel voorzien worden).
  • Het type installatie dat je nodig hebt.
  • De gewenste laadsnelheid van je laadpalen.
  • De keuze tussen een vaste kabel of een socket.
  • De plaatsing van je laadinstallatie achter HS-cabine of een gewone meter.

Smappee laadpalen installateur

Maes Laadpalen is een erkende Smappee laadpalen installateur. Je Smappee laadpaal laten installeren door professionals? Contacteer ons voor een zorgeloze en vlotte installatie.

  • Volledige ontzorging van analyse tot na-service
  • Expert in laadpalen voor bedrijven
  • Vrijblijvend en gratis plaatsbezoek