Laadpaal combineren met zonnepanelen

Slimme laadpaal combineren met zonnepanelen

Door je laadpalen te combineren met zonnepanelen, rij je op gratis én groene energie. Zo bespaar je geld en draag je je steentje bij aan het milieu. Je hebt hiervoor wel slimme laadpalen nodig die gebruik maken van load-balancing.

Een slimme laadpaal wordt aangesloten op het internet en staat hierdoor in verbinding met de elektrische wagen, de app van de laadpaal en je zonnepanelen. Zo weet je slimme laadpaal precies hoeveel stroom de wagen nodig heeft, hoeveel stroom er in je bedrijf wordt verbruikt en hoeveel stroom er door je zonnepanelen opgewekt wordt.

Load-balancing zorgt ervoor dat je elektrische auto opgeladen wordt met de beschikbare (zonne)energie. Op een druk moment waarop veel energie verbruikt wordt, berekent de slimme laadpaal hoeveel energie hij nog mag vragen. Als er weer meer energie beschikbaar is, gaat je laadpaal terug 100% aan het werk. Ideaal voor elektrische wagens van werknemers die de volledige werkdag worden aangesloten aan je laadpalen.

Combineer je jouw slimme laadpalen met zonnepanelen? Dan optimaliseer je het energieverbruik van je onderneming.

Laadpaal combineren met zonnepanelen

Voordelen van je laadpalen combineren met zonnepanelen

Hoge ROI

Door je laadpalen te combineren met zonnepanelen, verdien je de investering nog sneller terug. Je wekt de extra benodigde elektriciteit zelf op.

MVO

Laadpalen en zonnepanelen zijn beide een stap in de goede richting voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo werk je mee aan een groenere wereld.

Grote meerwaarde

Laadpalen zorgen voor extra gebruiksgemak voor je werknemers en klanten. Ze de mogelijkheden geven om voor groene energie te kiezen, is een grote meerwaarde voor je bedrijf.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig per laadpaal

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig per laadpaal?

Gemiddeld heb je 6 tot 8 zonnepanelen nodig per laadbeurt. Maar, dat is slechts een indicatie. Hoeveel zonnepanelen je exact nodig hebt per laadpaal is afhankelijk van enorm veel verschillende factoren. Denk aan de richting van je zonnepanelen, het weer, het type elektrische wagen …

Je voorziet beter te veel dan te weinig zonnepanelen. De extra zonne-energie die je opwekt, kan je gebruiken om je andere elektrische apparaten te voorzien van groene stroom.

Onze laadpalen installateurs komen graag tot bij jou voor een analyse op maat.

Subsidies voor laadpalen en zonnepanelen

Als bedrijf geniet je van verschillende fiscale voordelen voor laadpalen. Zo mag je tot 150% van je investering in elektrische laadpalen fiscaal in mindering brengen. (Dit percentage is geldig tot 31 augustus 2024.)

Belangrijk: om van deze verhoogde kostenaftrek te genieten, moeten je laadpalen ook toegankelijk zijn voor derden.

Ook voor zonnepanelen krijg je als bedrijf een aantrekkelijke premie. Deze premie geldt enkel voor nieuwe installaties met een omvormersvermogen van ≤ 10 kVA die geplaatst zijn door een erkende installateur. Meer informatie over subsidies voor zonnepanelen voor ondernemingen vind je op de website van Fluvius.

Subsidies voor zonnepanelen en laadpalen

Slimme laadpalen die optimaal werken met zonnepanelen

Bij Maes Laadpalen zetten we alles op alles als het op laadoplossingen aankomt. Daarom vind je in ons assortiment enkel laadpalen merken van hoogstaande kwaliteit.  Zo garanderen wij de kwaliteit, duurzaamheid en energie-efficiëntie van jouw installatie.

Smappee Laadpaal
Eigen energiebeheersysteem
Vlekkeloze zonnepaneelintegratie
Achterliggend dashboard
Energie-efficiënt
Alfen laadpalen
Dynamic Load Balancing via P1-poort van slimme meter
LED-scherm
Voor uitzonderlijk veel situaties een oplossing
Kostprijs laadpaal

Ontdek de mogelijkheden voor jouw onderneming

Feilloze integratie met zonnepanelen

Maes Laadpalen is een laadpalen bedrijf voor professionals. We zijn een onderdeel van Maes Industriële verlichting en hebben hierdoor al meer dan 35 jaar ervaring in de elektriciteitswereld.

Dankzij opleidingen en kennis, mag je ons gerust experts noemen op vlak van laadinfrastructuur. Wij blijven steeds up-to-date met de nieuwe veranderingen van laadpalen omtrent wetgeving, fiscaliteit, keuring en alles rond de installatie van jouw laadpalen.

Bij Maes Laadpalen kan je terecht voor laadpalen voor bedrijven, laadpalen voor kantoren en publieke laadpalen.