7 redenen waarom laadpalen interessant zijn voor bedrijven

7 redenen om laadpalen te installeren aan je bedrijf

Als ondernemer merk jij de impact van elektrische wagens harder dan wie dan ook. Jijzelf, je klanten en medewerkers schakelen plots over naar elektrisch rijden. Hierdoor neemt de nood naar laadpalen toe. Maar, is het de investering waard? Heel simpel: ja.

We geven je graag 7 goede redenen waarom laadpalen interessant zijn voor bedrijven.

Waarom is een laadpaal interessant

1

Laadpalen zijn hyper fiscaal aftrekbaar

Laat je publieke laadpalen plaatsen aan je bedrijf? Dan geniet je van verschillende fiscale voordelen voor laadpalen. Zo mag je als bedrijf tot 150% van je investering in elektrische laadpalen in mindering brengen. Dit percentage is geldig tot 31 augustus 2024.

2

Extralegaal voordeel voor je werknemers

Als je laadpalen laat plaatsen aan je bedrijf, kunnen je werknemers hun wagen opladen tijdens de werkuren. Jij kiest zelf of je deze service gratis of betalend maakt. Zo vertrekken ze na een werkdag met een gerust hart en een opgeladen autobatterij naar huis. Daarnaast hoeven ze thuis geen laadinstallatie te voorzien.

3

Extra service voor je klanten

Ook jouw klanten halen voordeel uit je laadpalen. Tijdens een bezoek aan je bedrijf kunnen ze hun wagen opladen. Dit zorgt voor betere klantentevredenheid. Zeker als je klanten wilt aantrekken die graag ecologisch verantwoorde keuzes maken.

4

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Door laadpalen te laten installeren aan je kantoor of bedrijf, investeer je in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is de dag van vandaag een onmisbare factor voor een slimme, toekomstgerichte onderneming. Met laadpalen toon je aan dat je bedrijf betrokken is bij het milieu en duurzaamheid.

Door je laadpalen te combineren met zonnepanelen optimaliseer je de energie-efficiëntie van je bedrijf.

5

Extra inkomstenbron

Door je laadpalen toegankelijk te maken voor derden, creëer je een extra inkomstenbron. Externe EV-chauffeurs kunnen gebruik maken van je laadpalen om hun elektrische wagen op te laden. Jij kiest zelf het laadtarief. Op deze manier verdien je de investering nog sneller terug.

6

Snel en veilig laden

Het is perfect mogelijk om je elektrische wagen op te laden aan het stopcontact. Het duurt alleen tot 8 keer langer dan laden aan een laadpaal. Hierdoor zijn laadpalen veel efficiënter, sneller en veiliger. Moeten jouw salesmedewerkers meerdere keren per dag de baan op? Dan is het een slimme zet om het laden sneller te laten verlopen.

7

Slim en gecontroleerd laden

Door te kiezen voor slimme laadpalen met load-balancing systeem, optimaliseer je het verbruik van je laadpalen. Ze analyseren de beschikbare stroom en laden enkel voor 100% als er genoeg (zonne)energie beschikbaar is.

Kostprijs laadpaal

Overtuigd van de voordelen van laadpalen? 

Maes Laadpalen is een laadpalen bedrijf voor professionals. We zijn een onderdeel van Maes Industriële verlichting en hebben hierdoor al meer dan 35 jaar ervaring in de elektriciteitswereld.

Dankzij de opleidingen en kennis van onze laadpalen installateurs, mag je hen gerust experts noemen op vlak van laadinfrastructuur. Wij blijven steeds up-to-date met de nieuwe veranderingen van laadpalen omtrent wetgeving, fiscaliteit, keuring en alles rond de installatie van jouw laadpalen.